Ideene med musikalsk innhold – derfor bør du fornye deg

Som musiker har du kanskje opplevd at melodiene kommer til deg når du minst venter det. Det kan være når du leverer ungen i barnehagen, underviser for klassen eller kjører langs en øde landevei. Slike situasjoner kommer uventet og nesten alltid når du er opptatt med noe annet. Som å kjøre bil eller bære ut handleposer fra butikken.

Men det er ingen grunn til å fortvile, selv du kan forevige de flotte notearkene med musikk som du har skapt i ditt sinn. Bare se på disse tiltakene vi har funnet,

Ha med notatblokk i bilen

Er du av dem som hele tiden er på farta, så har du kanskje et lykkelig liv. Men du irriterer deg over å stadig vekk miste de gode ideene som dukker opp uventet, både når du kjører bil eller gjør andre ærend. Med nye lyspaerer på bilen din får du mindre å tenke på og mer tid til å notere ned ideene dine. Selvfølgelig når du har fått kjørt til side på en rasteplass eller bensinstasjon. Du kan også ha en recorder, slik at du kan ta opp melodiene som dukker opp når du traller på en låt.

Finn riktige lyspaerer til din bil ved å legge inn reg.nr eller lete opp riktig bilmerke.

Skaff deg hjemmekontor

Om du har et hjemmekontor er det lettere å slarke litt på disiplinen. Slik er det hvert fall for de fleste, selv om andre må være på vakt hele tiden. Men når du er på hjemmekontor, så kan du utstyre det med en gitar eller et annet instrument du liker. Da er det bare å klunke i vei når ideene dine dukker opp. Det er litt vanskeligere på et møterom der alle skal diskutere årsregnskapet og budsjett for neste år.

Sett av tid hvor du er kreativ

Den beste metoden for å få ned alt på papiret, er å sette av tid til å være kreativ. Det betyr at du ellers i en travel hverdag, kan fokusere på de tingene du skal. Du vet uansett at når du kommer hjem på onsdag, så kan du jobbe med musikken din i 1-2-3 timer eller hva det måtte være.

Er du redd for at ideene ikke skal dukke opp? Lag noen rutiner og gi deg belønning for at du har tenkt ut hvordan du skal gjøre det. Det kan være med noe godt i glasset eller en yogatime for å vekke ideene til live.

Gi deg selv tid til å trene

Mange glemmer å ta hensyn til kroppen. Med en langtur på asfalt får du tenkt ut nye tanker samtidig som kroppen kan revitalisere seg selv. Mange ser på løping som meditasjon for kropp og sjel.

Det spiller ingen rolle hvilken trening du gjør, men høyintensiv trening skal visstnok gjøre noe med folk flest.

Kanskje disse ideene var som lyspaerer for deg, enten du trenger å få fikset fjernlysene på bilen, eller tips til hvordan du får foreviget de gode musikalske ideene dine. Om ikke så fikk du hvert fall nye lyspaerer på bilen.