Willie Nelson

Willie Nelson er en av de største og mest kjente countryartistene i verden, som har preget musikken i en mannsalder og vel så det. Willie ble født i 1933 og tilhørte derfor førkrigsgenerasjonen, men slo igjennom først og fremst ved å appellere til etterkrigsgenerasjonen, og fikk ikke sitt store gjennombrudd før han var fylt 40. Sammen med andre som Waylon Jennings og Johnny Cash var Willie Nelson del av et miljø som tok avstand fra Nashville-miljøets snevre definisjoner av hva country skulle være, og deres alternative retning ble kjent som outlaw country. Willie Nelson er også kjent som skuespiller og politisk aktivist.

Bakgrunn

Willie var som nevnt født i de harde trettiåra, og vokste opp sammen med besteforeldrene sine i Texas. Han var alltid interessert i musikk, og begynte å synge, spille gitar og skrive sanger allerede som liten gutt. Som 19-åring sluttet han på universitetet for å konsentrere seg om musikken, flyttet til vestkysten og spilte inn plate. Han jobbet også som DJ og drev med hotellunderholdning. Først i 1960 kom han til Nashville og fikk noen år senere kontrakt med RCA, som også gjorde at han ble en del av Grand Ole Opry. Han ble en middels populær sanger, men gikk etter hvert lei og sluttet med musikken allerede i 1972, 39 år gammel.

Ny vår

Det var først da Willie Nelson ga opp i Nashville, sluttet med musikken og flyttet hjem til Texas at han fikk den inspirasjonen som skulle gjøre ham til en levende legende. Inspirert av musikkmiljøet i Texas fikk han en ny vår og startet på den eventyrlige karrièren som har gjort ham til en av de største gjennom tidene.