Filmen om Hank

Den store filmen om Hank Williams, «I Saw The Light», kom ut i 2016. Den gir et enestående overblikk over artistens liv og virke, særlig for den som ikke kjenner til Hank fra før. Den viser fram hans egenskap både som musiker og showmann, og har samtidig sansen for hans poetiske stemme. Hovedrolleinnehaveren er Tom Hiddleston.

Kritikk fra familien

Ikke alle var like fornøyde med denne filmen. Barnebarnet til Hank Williams, den kjente sangeren Hank Williams III, var ikke fornøyd med syngingen til Tom Hiddleston. Han antydet i grunnen at han selv kunne vært et like godt valg for rollen, og sang noen av sin bestefars sanger i en Facebook-video som en respons på filmen. Han var også kritisk til at Hiddleston ikke var fra sørstatene og kjent med kulturen.

På den annen side mente Hank den tredjes søster Holly at filmen var god og at Tom Hiddleston hadde fått fram mye av hvordan Hank Williams egentlig var. Her kan man kanskje nevne at hverken Holly eller Hank III noen gang møtte sin bestefar, da han døde mange år før de ble født. Sterke meninger har de utvilsomt rett til å ha, likevel.