Alan Jackson

 

Alan Jackson er en stor amerikansk countryartist som også kan betraktes som norgesvenn etter å ha spilt i Norge ved flere anledninger. Hans stil er det noen kaller «ny-tradisjonell», i den forstand at den blander gammelt og nytt. Musikken er oppdatert nok til å appellere til yngre lyttere, men bærer likevel arven fra den tidlige countrymusikken videre. Jackson er også kjent for å skrive mye av sin egen musikk.

En av de største

Alan Jackson har hatt enorm kommersiell suksess. Ikke bare har han solgt over 40 millioner plater i USA, han har solgt nesten like mange i utlandet – og er med det en av de countryartistene som i aller størst grad har påvirket hva folk i for eksempel Europa, Asia og Afrika tenker at country er. Av platene hans har hele 15 nådd til topps på countrylistene, og han har også vunnet to Grammy-priser. Jackson er også en ekstremt populær konsertartist på grunn av sin karisma, og har derfor dratt inn milliarder på sine turneer.

Noe av det mest interessante med Jackson er at han nesten ikke hørte på country i oppveksten, men heller foretrakk gospelmusikk. Dette har også gjort sitt til å gi musikken hans et unikt preg.