Bli en kløpper på gitar

Uansett hvor god eller dårlig du er på gitar, er det aldri for sent å bli bedre. Dersom du tenker på å kjøpe din første gitar, er det greit å gå for en akustisk modell som ikke er altfor dyr. Det nytter ikke å kjøpe en dyr gitar før du har funnet ut om gitarspilling er noe du kommer til å ha som langtidshobby. Når du først mestrer det grunnleggende innen gitarklimpring, har du tatt de første stegene mot å bli en dreven gitarist.

Begynn med akustisk

Det er flere grunner til at det kan lønne seg å starte med en akustisk gitar, snarere enn en elektrisk. Kassegitarer har tjukkere hals, noe som er vesentlig for å utvikle rett grep. Det er mye enklere å gå fra akustisk gitar til elektrisk, enn omvendt. I tillegg vil en billig kassegitar som regel være mye billigere enn en billig elektrisk gitar, som dessuten trenger masse ekstrautstyr. De første låtene man ofte lærer seg på gitar, som for eksempel «Tom Dooley» og «Drunken Sailor» egner seg dessuten best til akustisk.

Hold motivasjonen oppe

Mange aspirerende gitarister faller etter hvert av, rett og slett fordi det å lære seg å spille gitar er en stor tålmodighetstest. Det er verdt å gjøre oppmerksom på at øvelse til syvende og sist gjør mester, og at jo flinkere du blir, dess raskere lærer du deg nye låter. Begynn med å pugge de vanligste dur- og moll-akkordene, lær grunnleggende fingerspill og finn rytmen i håndleddet. Når du først begynner å få ordentlig dreisen på det hele, blir gitarspilling virkelig gøy.

Mestringsfølelsen gitaren gir er helt unik, og du vil snart ha et partytriks i bakhånd som andre vil misunne deg for. Det fine med å lære seg et instrument, er at du aldri blir utlært. Det vil alltid finnes nye triks og teknikker å lære seg, for ikke å snakke om låter å pugge.