Design hjemmet som en country-musiker

Den såkalte western-stilen preger hjemmet til flere country-musikerne, og ikke minst fansen. Det er bare noen enkle tips som skal til for å føle seg som en ekte cowboy. Tepper er et must for deg som ønsker å sprite opp hjemmet med western tema. Designet som brukes er oftest aztec, cowhide, western stjerner og orientaler tepper. Noe som passer fint til terrassen eller hagen er flotte aztek utendørstepper.

Vestlig interiørdesign

Det vestlige interiørdesignet har eksistert siden pionererne la ut på sin første reise. Designet assosieres oftest med den tidlige husmannsplassen og den rustikke levemåten. Det vestlige interiøret består av moderne ranchliv også. Typisk vestlig stil består av designelementer av dyr. Det kan være skinnmøbler, dyrekunst og møbeltrekk. I rustikke omgivelser går ofte pelstepper igjen på grunn av holdbarheten. Poenget er at stilen skal forsterke ideen om at naturen er en viktig del av det vestlige livet. Et annet viktig komponent er tre. Vestlige hjem er oftest konstruert i tre, hvor treverket vil stå tydelig, lignende tømmerhytter som gir et rustikk preg. Trepaneler brukes i gulv og bjelker i taket. Tremøbler går foran plast i vestlige hjem. Utenom dette vil metall, smijern og kobber være en del av designet i tillegg.

Aztek og orientalsk

Aztek kommer først og fremst fra den mesoamerikanske kulturen i midten av Mexico. Designet er preget av symmetri, geometri og sveipende linjer. Det er også brukt flere symbolske elementer representerer guddommer og farger. Dyresymbolene består av ørner som representerer solen og krigere. Slangene representerer vann og ild. Konkylie skjell representerer fruktbarheten mens templene representerte fjell. Azteker symbolene stod for vann og fruktbarhet. Her er det dermed blitt brukt et design med mye betydning med aztek mønsteret. Videre så brukes orientalske elementer i tepper som kommer av det østerlandske og Orienten. Mye av dens kunst er hentet fra midtøsten og Asia. Orientalske tepper er av tung tekstil laget av utilitaristiske og symbolske elementer. Teppene er enten flettet eller vevd på lik linje som med aztekiske tepper. Designet er også en del av den nordamerikanske kulturen, som er hvorfor dette også brukes i western-stylet hjem.

Okseskinn og western stjerner

Noe som finnes i flere norske hjem, da spesielt hos bønder er cowhide tepper. Disse er av okseskinn og preges av deres mønster på designet. Dette er en typisk «cowboy»-teppe som oftest går i nordamerikanske hjem og ikke minst hos country-musikere. Videre er western fempunktet stjerner mye brukt i designet på tepper. Dette er et design som kombinerer western med tradisjonell stil. De er ofte i brune farger som legger til et mer rustikk utrykk i hjemmet. Det fempunkte stjerne-designet fremstiller den menneskelige mikrokosmos, lys, ånder, mørket og materielle krefter.