Ulike måter musikk forbedrer treningen din

Det å høre på musikk under å trene kan gjøre trening mye mer enn bare å gjøre det morsomt. Det kan blant annet motivere deg, forbedre humøret ditt, og forbedre ytelsen din.

Musikk forbedrer ytelsen

Når du føler deg sliten og svimmel, kan det å høre på musikk gi deg et ekstra lite løft for å bevege deg og jobbe raskere. Det har faktisk blitt gjort en studie på dette hvor løpere som lyttet til motiverende musikk under løpinga, løp raskere enn de som ikke gjorde det.

Musikk hever humøret

Endorfiner, de følelsesmessige kjemikaliene kroppen frigjør når du trener, har en tendens til å gå hånd i hånd med musikk, som har en lignende rolle. Det har blitt gjort en studie der musikk faktisk frigjør dopamin. Dette hjelper for å flykte fra dagens kamper og stress i livet.

Musikk motiverer deg

Du kan si det ganske så enkelt som dette: musikk får deg til ville flytte på deg. Musikken hindrer personen som trener i å høre demotiverende lyder eller kommentarer som for eksempel tung pust. Kroppen har en tendens til å følge musikken enn lyden av ditt eget åndedrag eller dine egne tanker. Det å kun høre musikkrytmen, vil inspirere deg til å begynne å danse eller i hvert fall flytte på føttene dine. Dette blir da overgangen til bevegelsen du gjør under trening.

Musikk gjør deg engasjert

Det å planlegge treningsspillelisten din alene kan hjelpe deg med å bli forpliktet til oppgaven. Er du begeistret til musikken du jammer til, har du større lyst til å fortsette treningen.

Håper dette har hjulpet i å gi deg et lite innblikk i hvordan musikk på ulike måter kan forbedre treningen din. Nå er det bare å lage spillelisten din, og ta på dine fantastiske treningsshorts din og begynne og trene.