Dolly Parton – Sangerinnen som vil redde verden

I et USA som er dypt preget av koronaviruspandemien og som er politisk splittet, forener countrylegenden Dolly Parton verden på sin egen måte og gjør sitt beste for å redde den.

Da Dolly Parton ble født en kald januardag i 1946, hadde familien hennes ikke noe annet enn en pose med mais til å betale legen som tok henne imot.

Likevel var moren til Dolly overbevist om at hennes nyfødte datter ville utrette store ting i livet hennes. Og hun fikk sannelig rett.

Dolly var det fjerde av en rekke på hele tolv barn i familien hennes. I følge Parton selv vokste hun opp i en svært fattig familie ute på landet. Verdier som familie, tro og kjærlighet, samt fokuset på vennlighet og det å aldri gi opp, er egenskaper som kan dateres tilbake til Partons barndom da hun vokste opp i Tennessee. Da hun flyttet fra hjemstedet etter videregående for å søke lykken, sa hun at hun ikke var redd for å bli fattig, da det ville være umulig for henne å ha mindre penger enn familien hennes allerede hadde.

Bortsett fra store hits som «Jolene», «9 to 5» og «Islands In The Stream», er Dolly Parton kanskje mest kjent for sitt ikoniske ytre, som er preget av høyt hår og stor byste. Et frontparti hun for øvrig velvillig innrømmer å ha fått forstørret, om enn sannsynligvis ikke via https://motiva.health/no/.

Det som dog er langt mindre kjent er hennes filantropiske arbeid, på tross av at Dolly Parton er en kvinne med god bevissthet ovenfor mange av de problemene menneskeheten står overfor. Og et av hennes nylige bidrag til samfunnet var faktisk økonomisk støtte til å utvikle vaksinen Moderna, som har hjulpet oss å returnere til en slags normal hverdag etter koronakrisen. Dolly Parton donerte nemlig én million dollar til forskningen som førte til at vaksinen ble en realitet.

I skrivende stund er Dolly Parton 75 år, og har mer enn 50 år i showbiz på samvittigheten, likevel skinner Dolly Partons stjerne lysere enn noen gang.

Hennes hittil siste album toppet country-listene til Billboard, og nylig ga Netflix ut en serie frittstående episoder basert på sangene hennes.