Hva har CRM og James Taylor til felles

James Taylor er ganske ukjent for mange nordmenn, så derfor synes vi at det var på sin plass å øke kunnskapsbasen deres. James Taylor har en lang karriere innenfor musikkbransjen og har jobbet med store artister som Paul McCarthney, B.B King og Eric Clapton.

Men det er kanskje som ambassadør for såre countryballader man kommer til å trykke denne artisten tett til sitt bryst. For hva mer nostalgisk og vakkert en Carolina In My Mind kan man finne på musikkhimmelen? En låt han skrev både som en lengsel og et statement. Hans karriere holdte på å ende i ruiner etter langt narkotikamisbruk.

CRM løser alt

Det var ingen tvil om at James Taylor hadde talent for musikk, og skrev blant annet for Apple Records. Men godt var det også å ha så mange bekjente i miljøet. Ingen spurte hva er CRM den gangen, selv om de egentlig gjorde alt rett. For han hadde egentlig alt på plass. Bare se på dette:

  • Kjernevirksomhet (musikk)
  • Plateselskap (CRM)
  • Studio (verktøy)
  • Konserter/festivaler/fans (kunder)
  • Andre artister (B2B)

CRM er et kunderelasjons-program som sparer deg for tid og penger, men ikke minst øker den potensielle fortjenesten ved at det hele virker som en dominoeffekt. Det handler bare om å kunne levere tjenestene.

Et problem i business er nettopp kontroll av tid. Et samlebånd som er ment å gå 24 timer i døgnet, vil oppleve nedetid. Tar man snarveier eller bruker falske løsninger, så kan samlebåndet ryke. Det samme skjedde når James prøvde å takle presset med heroin.

En viktig faktor som kom inn å reddet han var faren, eller systemets ingeniør. Alt kan ligge til rette for deg også, men sørg for å ha et CRM system som fungerer. Det kan være crm system basert i Norge, slik som Lime – CRM with a Twist.

Produktet hans lidenskap

Hvorfor er Carolina In My Mind så viktig? Den ble skrevet som en hyllest til hjemstedet på en bakketopp. Det var den store lengselen til sitt hjemsted som holdt livet i han da han bodde og turnerte i Europa. Og det å ha en base når man skal drive forretning, uansett om det er i næringslivet eller i musikkbransjen, er noe som er viktig. Det kan man med røttene sine å gjøre, det lokale engasjementet, nettverk og mye mer å gjøre.

James Taylor fikk med låter som Carolina In My Mind en status, et eget lydbilde og kvalitet som fans kjente han igjen for. Man visste hva man kunne forvente og man ville ha mer. De vakre balladene ble ikke bare framført av han, men også andre mye større artister som Tom Jones og Alison Krauss.

Kanskje suksess handler om livet

For James ble tiden i London en lærepenge. Men han gjorde tross alt det han elsket å holde på med. Musikk. Og musikken til Taylor har også blitt noe vi nordmenn kan høre på. Uansett hvem som framfører musikken hans, kan man kjenne sårheten i musikken hans når han framfører musikken selv. Livet handler om å ta sjanser, men med CRM kan fallhøyden reduseres betraktelig.