Filmen om Johnny Cash

Hvor mye sannhet er det egentlig i filmen om Johnny Cash, «Walk The Line?» Ifølge Robert Hilburn, som har skrevet bok om mannen i svart, er det ganske mye som er feilaktig fremstilt. Spesielt gjelder det forholdet til kona June, som var litt annerledes enn det som blir fremstilt i familien.

En rundbrenner?

Johnny Cash hadde som så mange artister en ganske utsvevende livsstil i perioder av livet. Det ble mye alkohol og tidvis også narkotika, og mange kvinnehistorier. Da han til slutt fridde til June, hadde han også tre andre kjærester som gikk og ventet på at han skulle fri.

Andre ting som mangler

Det er selvfølgelig ikke så lett å finne skuespillere som kan synge like bra som Johnny Cash og June Carter Cash, eller for den saks skyld Elvis Presley som også dukker opp i filmen. Likevel ble det bestemt at Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon, og så videre skulle synge alle sangene selv, noe enkelte syntes var et problem.

Datteren Kathy Cash var blant dem som var meget skuffet over filmen. Hun var illsint på grunn av måten hennes mor, Johnnys første kone, ble fremstilt på – som en som hatet at Johnny Cash ble stjerne, heller enn det at han ble avhengig av narkotika.