George Strait

George Strait er en av countryhistoriens største legender, i tillegg til å være en suksessrik låtskriver, produsent og skuespiller. Han kalles gjerne «kongen av country» og spiller i likhet med blant andre Alan Jackson det som kalles nytradisjonell country. Den nytradisjonelle countryen har røtter i et oppgjør med den mer popinspirerte countryen som var populær rundt 1980. Strait er også kjent for å konsekvent kle seg som cowboy og dessuten delta i rodeo som ung.

Utrolige meritter

George Strait slo igjennom i 1981, først med sangen «Unwound». Sangen ble sett på som en vending tilbake mot countryens røtter, og inspirerte blant andre Garth Brooks til å satse for fullt på countrymusikk. Etter at Brooks mer eller mindre trakk seg tilbake i 2001, har George Strait vært den største aktive countryartisten, og han har vunnet flere priser innen countryen enn noen andre. Noe av det råeste er at hele 44 av sangene hans har toppet countrylistene, som viser spennet i repertoaret og evnen til å fornye seg over tid. I alt har han solgt over 100 millioner plater.

Han satser også enormt på å glede publikum på sine turneer, og gir konsertene en festivalstemning som fansen sent vil glemme. Til sammen har disse turneene brakt inn mange milliarder kroner, med over 100 000 fans på de største konsertene. Da George Straits datter på tragisk vis omkom i en trafikkulykke, isolerte han seg fra media i flere år fordi det ble for vanskelig å snakke om tapet av datteren. Selv da fortsatte han imidlertid å gi sine fans ny musikk og flotte konserter.

En ekte cowboy

Mens mange av dagens countrymusikere ikke har noen reell tilknytning til landsbygda, har George Strait sterke røtter i jorda. Han er til og med utdannet agronom, og har uttalt at han sjelden hørte på countrymusikk som barn, siden han heller fulgte med på jordbruksnyhetene. Country var heller noe han fikk med seg via diverse opptredener på martna og andre tilstelninger som hadde med jordbruk og kvegdrift å gjøre. I dag bor han riktig nok i storbyen San Antonio, men har fortsatt tilknytning til Texas og livet på landet der.

George Straits hobby er i tråd med alt dette å komme seg opp på hesten og fange kyr og okser med lasso. Dette prøver han faktisk å få til hver eneste dag så lenge han er i hjemtraktene. Snakk om en artist som kjenner det livet han beskriver i låtene sine!