Hank Williams Jr.

Hank Williams Jr. er sønnen til Hank Williams, og selv en kjent sanger, låtskriver og entertainer. Musikken hans ligner delvis på farens, men er i langt større grad inspirert av musikksjangere som utviklet seg etter farens død, og da særlig rock. Hank Jr. er far til to andre kjente artister, Hank Williams III og Holly Williams som er den første fremtredende kvinnelige artisten i familien.

Fra kopi til egenart

Hank Jr. startet rett og slett sin karrière med å forsøke å kopiere faren, eller for å si det på en penere måte, videreføre farens musikk. Han hadde naturlig nok aldri virkelig blitt kjent med faren, som døde da junior var tre år gammel. Som 14-åring dukket Hank Jr. opp på TV og sang flere av farens sanger, mens han forsøkte å kopiere faren i fremtoning og utførelse.

Senere fant Hank Jr. ut at han måtte finne sin egen stemme og stil, og han fikk et mer rocka image samtidig som han bygde videre på countryarven og samarbeidet med andre innen outlaw country, som Waylon Jennings. De som tror at Hank Jr. bare forsøker å gjøre karrière ved å gå i farens fotspor, og ikke har noe å bidra med selv, blir overrasket av å høre at han spiller et titalls instrumenter.