Kris Kristofferson

Kris Kristofferson, eller Kristoffer Kristofferson som han egentlig heter, tilhører den fantastiske generasjonen av countryartister født på 1930-tallet, sammen med blant andre samarbeidspartnerne Johnny Cash, Waylon Jennings og Willie Nelson, som han spilte sammen med i Highwaymen.

En stor låtskriver

Kris Kristofferson har en lysende karrière bak seg både som artist og som skuespiller, men aller størst er han kanskje som tekstforfatter. Han har stått bak kjempehits som for eksempel «Me and Bobby McGee» og «Sunday Mornin» Comin» Down», som har blitt fremført og utgitt av utallige andre artister. Kristofferson har også fått plass i Country Hall of Fame.

I tillegg til alt av heder og ære han har fått for musikk og film, inkludert en Golden Globe for sine skuespillerprestasjoner, har Kristofferson også utmerket seg med sitt politiske engasjement. I 2016 fikk han tildelt Erik Byes minnepris for sitt utrettelige arbeid for å gjøre verden til et bedre sted.

Mye av evnen til å skrive så gode sanger kommer nok fra Kristoffersons store interesse for litteratur. Han har faktisk til og med skrevet masteroppgave om den romantiske dikteren og maleren William Blake, som på samme måte som Kristofferson evnet å knytte sammen det mystiske og det jordnære.