Rosanne Cash

Rosanne er datter av ingen ringere enn Johnny Cash, men det er langt ifra bare dette hun er kjent for. Hun er en fabelaktig countryartist med en veldig god sangstemme og er i tillegg en ypperlig låtskriver. Siden 1978 har Rosanne gitt flere gode plater, som alle har sterkt personlig preg. Cash-familien har vært rammet av mye, og både moren, faren, stesøsteren og stemoren døde innen kort tid etter hverandre. Plutselig var Rosanne eldst i familien.

Et turbulent liv

De turbulente episodene i livet hennes har i stor grad preget musikken hennes. Sjangermessig er hun foruten country innen pop, folk og blues samt det vi kan kalle «depperock». På 80-tallet skrev hun en del listetoppere, og blant dem finner vi «Seven Year Ache». I 1985 vant hun en Grammy-pris for «I Don’t Know Why You Don’t Want Me». Totalt har hun vært nominert til 12 slike priser. Som mange andre countryartister var hun basert i Nashville store deler av karrièren, før hun i 1991 flyttet til New York City.

Av kvinnelige countryartister er Rosanne Cash så absolutt et must å sjekke ut for countryelskere, selv om mange fans har vært bekymret for helsen hennes. Det er ikke bare innad i familien det har vært turbulent. Hun har selv vært nær døden en del ganger. I 2007 kom det fram at hun led av Arnold-Chiaris syndrom, som er an alvorlig medfødt misdannelse. Operasjonen hun måtte igjennom i forbindelse med dette var svært kritisk. Selv om det endte godt, måtte hun avlyse en del konserter.

Når artister blir rammet på denne måten, ender de ofte opp med å bli mer ettertraktet. Kanskje er det fordi man ikke setter pris på noe før man har mistet det? Uansett har vi på ingen måte mistet Rosanne Cash, og hun fortsetter å gi ut musikk. Spill gjerne av noen av platene hennes på anlegget og se om ikke du selv ender opp som nyfrelst fan av Johnny Cash sin datter. Når strømmen er billig gjennom leverandører som https://tibber.com/no/, kan du lytte uten altfor mye bekymringer. Bli ikke overrasket om du ender opp med å synes at Rosanne har en av verdens beste countrystemmer.

Diskografien hennes består av 14 studioalbum, 6 samleplater, 1 hyllestplate og 39 singler. Her er det altså litt av hvert å sjekke ut, selv om flere av de største hitene hennes ble skrevet på 80-tallet. Dette betyr likevel ikke at populariteten hennes har gått nedover siden den gang. Hun har også gjort en del gjesteopptredener på andre artisters låter, inkludert faren. Låten «Ballad of a Teenage Queen» ga Johnny ut for første gang i 1958, og i 1987 spilte han den inn på nytt igjen sammen med Rosanne som sang gjestevokal.