Ricky Skaggs – en levende Countrylegende

Det er ikke langt mellom blues og Country og sjangrene går over i en annen fra stilart til uttrykk. Men Ricky Skaggs er en legende innenfor begge sjangere, da han ikke bare håndtere en rekke instrumenter, men også komponerer tekster og melodier selv.

[IMAGE=cG5v5OdE77cF.jpg]

Man må ikke forveksle Ricky Skaggs og Earl Scruggs, selv om Ricky fikk opptre med sine idoler allerede i en alder av bare 7 år. Ricky Skaggs er en musiker som trakterer de fleste strengeinstrument, men både banjo og mandolin er noen av favorittene hans.

[IMAGE=fJJREueVuMnD.jpg]

Det som gjør Ricky så legendarisk er blant annet fordi han startet så tidlig og kan virke som en kontinuitetsbærer for den tradisjonelle folkemusikken fra Statene. Selv den dag i dag

Karrieren

Karrieren til Ricky Skaggs begynte for alvor å ta seg opp på 80-tallet. Da var han introdusert på kjente Country radioprogram som Grand Ole Opry og Bluegrass Jamboree. Han fikk flere førsteplasser på hitlistene med låter som No Doubt About It, Riding The Midnight Train og Shady Grove.

Musikken er klassisk Country, og beskriver livene til skikkelige sørstat-bønder på en god måte. Albumene Highways & Heartaches og Country Boy fikk enorm popularitet og står den dag i dag som noen av Countryens beste album.

Ricky startet opp bandet Kentucky Thunder, og i de senere år har de opptrådd på store arenaer over hele USA. Vil man oppleve legendene i dag, kan https://www.centum.no gi en løsningen på finansiering.

Musikken og bandet

Country musikk er en tradisjonell folkemusikk fra sørstatene i USA. Den var den hvite befolkningens populærmusikk i mange tiår, og var nesten som en motsetning til den svarte befolkningens Rythm`n Blues. Likevel har sjangerene mye til felles, som forgjengerne til pop, rap, rock og mye mer.

Kentucky Thunder spiller i dag konserter over hele USA, etter å ha mottatt hundrevis av priser for sin utsøkte tolkning av musikken. Heder og ære har blitt gitt i både CMA og ACM, to store show i Statene hvert år. Her samles det aller meste av Country og Blues artister over hele landet.

Samarbeid

Sammen med Tony Rice har Ricky Skaggs laget masse god Country. Blant annet Highway 40 Blues er en hyllest til den amerikanske landsbygda og troen på gud. Ricky har også spilt med mange andre artister, slik som Bill Monroe, Earls Scruggs og Keith Whitley. Deres forståelse og håndtering av musikkinstrumenter gjør musikken deres helt unik. Med sitt blanke hår er det lett å kjenne igjen Ricky, selv om det er fingerspillet på banjoen som er mest kjent.

Country musikk finner man på de største amerikanske radiokanalene som Country Hits FM eller Haavig Hangar, et norsk radioprogram med en stor dose Country musikk. Hør Country med Ricky Skaggs for det ekte lyden av Country.