Musikk og stil

Musikk er så mye mer enn bare musikk. Vi vet jo alle hvordan et image virkelig kan sette fart på en musikk-karriere. Det er også ganske imponerende at noen artister kan gjøre en karriere ved å lansere egne klesmerker og lignende. Det er spennende å følge med på hvordan stilene forandrer seg, og her skal vi på noen klassiske og noen moderne eksempler.

[IMAGE=cIDoJwbmeQ48.jpg]

Johnny Cash

Det er mange ikoner innenfor musikk, som vi ikke bare ser opp til grunnet deres utrolige diskografi, men også deres stil innenfor klær. Det som er så spesielt med Johnny Cash, er at han kledde seg såpass enkelt, men på en måte som sto i stil til i musikken hans – som også var ganske enkel.

En av de tingene som gjør Cash så gjenkjennelig, er den legendariske frisyren hans.

Johnny Cash har inspirert mange ulike artister, og det finnes ulike magasiner som virkelig har satt seg inn i stilen hans. Her og her ser du er noen eksempler på det.

Det er flere grunner enn kun musikk som gjorde at Johnny Cash ble kalt The Man in Black. Han kledde seg i enkle svarte klær, ja – til og med håret var svart. Som tidligere nevnt, var det den enkle stilen hans som gjorde ham så utrolig gjenkjennelig.

Moderne stilikoner innenfor musikk

Vi vet også om artister som tøyer alle stilgrenser, og det første mange tenker er vel kanskje Lady GaGa sin ville stil eller Judas Priest sine lærdrakter.

Det vi mangler er nok artister som bruker unike sko som det største blikkfanget i stilen sin. Kanskje de bør ta en titt hos Tamaris sko, som har et utrolig bra utvalg når det kommer til spennende sko. Sko er et veldig spennende tilskudd til et allerede sprekt antrekk, eller det kan også være enkle sko som passer til enhver anledning.

Vi kjenner nok alle igjen Willie Nelson sine legendariske fletter. Han er nok en miks mellom den gamle skolen og den nye skolen innenfor stil.

Inspirasjon

Det er veldig gøy å hente inspirasjon fra ulike musikere både når det kommer til stil og til musikk. Dette er noe som er veldig fascinerende. Det er gøy hvordan de to henger sammen. Når man ser for seg ulike typer musikere ser man også ubevisst for seg ulike typer klesstiler. Det er for eksempel ganske vanlig å tenke på 50-tallsstilen hvis man hører Johnny Cash eller June Carter. Det er også vanlig å tenke på store saggebukser og basketballtrøyer hvis man tenker på rappere. Når det kommer til popstjerner tenker man også på fargerike drakter og spennende, moderne hårfrisyrer. Når det er noen som bryter disse stereotypiene får dette også mye publisitet, noe som også kan gjøre musikken enda mer populær hos forskjellige grupper.